Buku

Selain dari menjadi seorang trader, saya juga adalah seorang penulis buku. Jika anda ingin mendapatkan bahan bacaan teknikal dan fundamental di dalam bahasa Melayu, saya percaya buku-buku tulisan saya akan dapat membantu anda memahami beberapa perkara teknikal dan fundamental dengan lebih mudah.

Berikut adalah buku-buku tulisan saya:

1.Breakout (hardcopy + ebook = RM90)

Bilangan muka surat: 167

Isi Kandungan:

Fokus utama tentulah kepada strategy Breakout itu sendiri. Sebagai satu strategy yang glamer, mudah dan sangat praktikal, saya memberikan idea baru yang segar kepada anda bagaimana untuk menambaik penggunaan strategy ini.

Terbahagi kepada 2 bahagian:

BAHAGIAN 1: TEORI, IDEA & KONSEP
BAB 1: Pengenalan kepada Breakout
BAB 2: The importance of trendline
BAB 3: Chart pattern breakout
BAB 4: False break
BAB 5: Breakout dan pivot point
BAB 6: Breakout dan MACD
BAB 7: Cadangan Entry (E), Stop Loss (SL) & Target Profit (TP)

BAHAGIAN 2: PRAKTIKALITI DI CHART
BAB 8: Breakout in the house yo!

2.The Power of Candlestick & Divergence (hardcopy + ebook = RM90) 

Bilangan muka surat: 140

Isi kandungan: Di dalam buku ini saya memfokuskan kepada 2 strategi utama saya iaitu Candlestick Reversal Patterns dan Divergence. Selain itu, saya juga menggunakan pelbagai contoh dari pelbagai pasaran seperti forex, index, Bursa dan US stock.

Buku ini terbahagi kepada 5 bahagian:

BAHAGIAN 1: BASIC TECHNICAL ANALYSIS YANG PERLU ANDA KUASAI
· Trend
· Support and Resistance
· Reversal

BAHAGIAN 2: CANDLESTICK
· Anatomi candle
· Single Pattern Candle (SPC)
· High Probability Pattern (HPP)
· 2nd Level Reversal Candle
· Trade setup: Entry (E), Stop Loss (SL) dan Take Profit (TP)

BAHAGIAN 3: DIVERGENCE
· Normal and Hidden Divergence
· Elder’s Divergence
· Divergence Indicators
o Moving Average Convergence Divergence (MACD)
o Moving Average of Oscillator (OsMA)
o Relative Strength Index (RSI)

BAHAGIAN 4: APLIKASI PADA CHART

BAHAGIAN 5: RUJUKAN

Buku Candlestick & Divergence

 

3. Saya Trader (hardcopy + ebook = RM70) 

Bilangan muka surat: 215

Isi kandungan: Buku ini sesuai untuk mereka yang baru-baru hendak bermula dengan online trading. Buku ini menceritakan pengalaman saya di dalam bidang ini dan juga strategi yang saya gunakan untuk trade full time.

Buku ini mempunya 9 bahagian penting iaitu:

Bahagian 1: Saya pilih untuk jadi seorang trader.
Bahagian 2: Perjalanan yang panjang bermula dengan langkah
pertama.
Bahagian 3: Risk, Reward dan Lot Size
Bahagian 4: Jiwa raga saya, Candlestick.
Bahagian 5: Harga vs Momentum.
Bahagian 6: Sentiasa ikut trend.
Bahagian 7: Fundamental sebagai penggerak harga
Bahagian 8: Anda sudah bersedia untuk trade?
Bahagian 9: Golden Trading Rules
Appendix 1: Trading Plan

Buku Saya Trader

 

4. Analisis Teknikal Harga Emas 2017 (hardcopy + ebook = RM80 RM29)

Bilangan muka surat: 165

Isi kandungan: Buku ini adalah kepada sesiapa yang ingin membeli dan menjual emas fizikal menggunakan pendekatan analisis teknikal. Topiknya merangkumi bagaimana untuk memuat turun MT4 dan menggunakan tools asasnya. Selain dari itu, ada juga topik yang berkaitan dengan support dan resistance. Fokus buku ini adalah lebih kepada pasaran emas (gold).

Buku ini mengandungi 5 bab. Antaranya ialah:

BAB 1: META TRADER 4 (MT4)
1.1 Memperkenalkan, MT4
1.2 Memuat turun MT4
1.3 Mencipta akaun demo
1.4 Bereksperimen dengan tools di MT4
1.5 Mengenalpasti jenis-jenis chart di dalam MT4
BAB 2: SUPPORT & RESISTANCE
2.1 Memahami konsep Support & Resistance
2.2 Panduan asas melukis paras Support & Resistance
2.3 3 strategi untuk mencari paras Support & Resistance
BAB 3: MENGGUNAKAN TOOLS DAN INDIKATOR
3.1 Time, trend dan trendline
3.2 Relative Strength sebagai petunjuk momentum

dan

BAB 4 & BAB 5

Buku Analisis Teknikal Harga Emas

 

5. Analisis Fundamental Harga Emas 2017 (hardcopy + ebook = RM80 RM29)

Bilangan muka surat: 173

Isi kandungan: Anda ingin tahu kenapa harga emas naik? kenapa harga emas turun? buku ini ada jawapannya. Mudah untuk di fahami kerana bahasa tulisan nya bukanlah bahasa buku teks ekonomi walaupun ia banyak membincangkan perkara berkaitan ekonomi.

Buku ini terbahagi kepada 4 bahagian. Antara nya ialah:

BAHAGIAN 1:
Gold Demand Trends Q3 2016 oleh World Gold Council
BAHAGIAN 2: 4 ISU YANG BAKAL MENGGEGARKAN HARGA EMAS!
• Brexit
• Interest Rate Hike oleh Federal Reseve
• President Donald Trump
• Global Investment Market
BAHAGIAN 3: PERANAN FEDERAL RESERVE DI DALAM EKONOMI US

(sub chapter 3)

dan BAHAGIAN 4: KITCO.COM

Analisis Fundamental Harga Emas 2017

 

6. FAQ Vol 1: Kompilasi Soalan-soalan Wajib Tanya Tentang Pelaburan Emas, Analisis Teknikal dan Analisis Fundamental. (hardcopy + ebook = RM80 RM60) –

Bilangan muka surat: 157

Isi kandungan:  Bagi yang telah memulakan pelaburan emas, sudah pasti ada banyak persoalan yang bermain di dalam minda. Buku ini menjawab 25 soalan-soalan yang selalu di tanya oleh pelabur dan penyimpan emas. Antaranya:

1. Bang. Aku pernah dengar pasal pelaburan emas ni. Macam mana nak
start? Modal besar tak?
2. Boleh ke harga emas jatuh sampai $1000?
3. Selain dari kitco.com dan gold.org, apa sumber fundamental lain yg
sifu baca?
4. Sifu ada guna indicator khas untuk baca chart emaas?
5. Saya dah beli emas banyak ni. Nak simpan kat mana?
6. Kalau usd turun, harga emas naik kan? Kalau usd naik, gold pulak
turun kan?
7. Saya nak berenti kerja dan nak buat emas ni full time. Ok ke?
8. Saya dah beli emas tahun 2011. Lepas saya beli je, harga emas jatuh.
Apa saya nak buat?
9. Ada beza ke trend orang beli emas dulu dengan sekarang?
10.Fu. Buat apa nak beli perak? Bukannya boleh pajak kan?
11.Fu. Aku ingat nak jual emas yang aku ada ni. Aku nak beli bitcoin la.
Ok tak?

12——-25 soalan.

PROMOSI TERBARU!

Kini anda juga boleh membeli ebook sahaja tanpa perlu membayar harga buku fizikal.

Ebook Breakout – RM49

Ebook Candlestick Divergence – RM49

Ebook Saya Trader – RM39

Ebook Analisis Teknikal Harga Emas – RM29

Ebook Analisis Fundamental Harga Emas – RM29

Ebook FAQ Vol 1 – RM29

Untuk membeli buku-buku dan ebook ini, sila wasap ke nombor 0129965946  dan nyatakan buku pilihan anda.

Oh ya.

Anda berminat untuk jadi affiliate buku-buku saya? Jika ya, sila klik di sini ye:

Affiliate Buku

Terima kasih.

10 thoughts on “Buku

  1. Assalamualaikum,
    Nak tanya buku tentang candlestick pattern yg cik bagi tau dalam saya trader tu ada jual tak.. berapa harga ye.., thanks

  2. Saya tak sabar nak membeli dan membaca keseluruhan buku tentang Candlestick Pattern yang bakal siap dan diterbitkan itu nanti ! Syabas pada Sifu Shufaad !!

Leave a Reply to MAYGA LABOBO Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *