Jadi IB

Salah satu cara untuk menambah pendapatan selain dari menjadi seorang trader adalah melalui program Introducing Broker atau IB.

Secara asasnya, IB mempunyai tanggungjawab memperkenalkan Primus Market kepada new client; sama ada trader baru atau trader yang sudah mempunyai pengalaman.

Apa beza IB dengan bisnes konvesional yang lain?

Banyak bezanya. Cuba anda baca kat bawah ni:

Berapa modal yang di perlukan untuk menjadi seoarang IB?

Tiada modal langsung. Betul. Anda tidak perlu sesen pun modal.

Adakah anda perlu mempunyai sebarang knowledge di dalam trading?

Jika ada, bagus. Jika tak, maka anda perlu asah skil marketing dan komunikasi anda.

Berapa banyak komisyen yang bakal anda dapat?

Komisyen akan di bayar berdasarkan kepada berapa lot yang di buka oleh client. Untuk pengiraan komisyen, perhatikan contoh di bawah ini:

  1. Untuk setiap IB baru, anda akan di bayar komisyen sebanyak $5 per lot. Komisyen ini boleh bertambah sekiranya anda rajin membuat sales atau mencari client baru.
  2. Contoh pengiraan melibatkan 30 client dengan setiap seorang mempunyai modal sebanyak $500 dan menggunakan leverage 1:500.
  3. Setiap seorang client di jangka mampu membuka purata 3 lot sehari.
  4. Jika ini berlaku,maka 30 client x 3 lot = 90 lot ialah total lot yang di buka sehari.
  5. Berapa komisyen anda? 90 lot x $5 = $450 ialah komisyen anda sehari. Jika di tukarkan kepada RM, $450 x 4.0 = RM1800 sehari.
  6. Dan jika sebulan ada 20 hari trading days, maka komisyen anda untuk sebulan ialah $450 x 20 = $9000 atau pun RM36000 sebulan. Lumayan kan?

Sudah tentu parameter-parameter ini boleh berubah. Ianya bergantung kepada berapa ramai client anda, berapa total lot yang mereka buka, berapa exchange rate semasa dan berapa banyak komisyen yang anda boleh dapat (kita mulakan dengan $5 per lot dulu ).

Nak tengok contoh income yang real punya?

Cuba tengok income di bawah ni. Ni biasa-biasa je ni.

Nak tengok yang campion?

18 Nov 2016 dapat $2636.60 x 4.00 = RM10,546.40

21 Nov 2016 dapat $2529.16 x 4.00 = RM19,116.64.

Cukup banyak tak?

Apa benefit lain yang akan anda terima sebagai IB?

  1. Semua client yang membuka akaun di bawah anda akan dapat trading signal (SOTG) secara PERCUMA.
  2. Jika anda mempromosikan Education Programs dan buku-buku saya, anda akan mendapat komisyen sebanyak 30%!.
  3. Anda sendiri akan mendapat diskaun sekiranya anda menyertai Education Programs yang saya anjurkan. Berapa banyak? Confirm banyak punyeeee.

Anda dah bersedia nak jadi IB?

Cantik. Klik pada link di bawah:

http://bit.ly/SayaTraderIB

Isikan semua detail yang di perlukan. Setelah selesai, hubungi saya terus di nombor 0129965946. Saya tunggu anda. Tak sabar nak buat duit sama-sama.

Terima kasih.