Jadi IB

Salah satu cara untuk menambah pendapatan selain dari menjadi seorang trader adalah melalui program Introducing Broker atau IB.

Secara asasnya, IB mempunyai tanggungjawab memperkenalkan Primus Market kepada new client; sama ada trader baru atau trader yang sudah mempunyai pengalaman.

Komisyen akan di bayar berdasarkan kepada berapa lot yang di buka oleh client. Untuk pengiraan komisyen, perhatikan contoh di bawah ini:

  1. Untuk setiap IB baru, anda akan di bayar komisyen sebanyak $5 per lot. Komisyen ini boleh bertambah sekiranya anda rajin membuat sales atau mencari client baru.
  2. Contoh pengiraan melibatkan 30 client dengan setiap seorang mempunyai modal sebanyak $500 dan menggunakan leverage 1:500.
  3. Setiap seorang client di jangka mampu membuka purata 3 lot sehari.
  4. Jika ini berlaku,maka 30 client x 3 lot = 90 lot ialah total lot yang di buka sehari.
  5. Berapa komisyen anda? 90 lot x $5 = $450 ialah komisyen anda sehari. Jika di tukarkan kepada RM, $450 x 4.0 = RM1800 sehari.
  6. Dan jika sebulan ada 20 hari trading days, maka komisyen anda untuk sebulan ialah $450 x 20 = $9000 atau pun RM36000 sebulan. Lumayan kan?

Sudah tentu parameter-parameter ini boleh berubah. Ianya bergantung kepada berapa ramai client anda, berapa total lot yang mereka buka, berapa exchange rate semasa dan berapa banyak komisyen yang anda boleh dapat (kita mulakan dengan $5 per lot dulu ).

Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut, saya mengajak anda hadir ke seminar “Menjana Pendapatan dengan menjadi IB” pada 18 Ogos 2018, bertempat di Primus Academy, Plaza Damas 3, bermula jam 10.00 pagi sehingga 1 petang.

Untuk detail, sila hubungi saya di nombor 012-9965946.

Anda tak sempat datang? Takpe. Klik pada link di bawah ini dan register sebagai IB di bawah network saya.

http://bit.ly/SayaTraderIB

Selepas itu, roger saya. Saya akan guide anda sehingga anda menjadi seorang IB yang sukses.

Terima kasih.