Personal Coaching

Tuan/Puan/Bakal Traders yang saya hormati.

Semua trader yang sukses mempunyai seorang mentor yang akan membantu atau guide mereka untuk berjaya. Sepanjang 12 tahun saya di dalam bidang ini, jarang saya jumpa trader yang sukses dengan sendiri; tanpa bantuan mentor atau support group.

Oleh kerana itulah, saya membuat program Personal Coaching ini bagi membantu dan membimbing anda untuk menjadi seorang trader yang sukses. Jadi apa yang anda perlu tahu tentang kelas Personal Coaching ini?:

 • Personal Coaching maksudnya One to one coaching. Hanya anda dan saya.
 • Kelas akan di adakan selama 3 hari. Boleh di buat pada weekend (Sabtu & Ahad) tapi mesti ada satu hari weekdays (Isnin – Jumaat).
 • Tarikh? Saya boleh cadangkan beberapa slot masa yang saya free. Namun anda juga boleh cadangkan slot masa anda sendiri. Kita negos baik-baik.
 • Anda juga akan mendapat kesemua buku tulisan saya (Saya Trader, Candlestick & Divergence, Analisis Teknikal Harga Emas & Analisis Fundamental Harga Emas) sebagai buku rujukan. Dan jika saya ada buku baru, anda akan mendapatnya pada harga diskaun maut.
 • Untuk kelas revision, anda hanya perlu telefon saya dan kita akan set tarikh untuk berjumpa. Tidak semesti nya di kelas, di Macdonald boleh, mamak boleh, Starbuck boleh, just roger je saya. Tanya lah apa yang anda nak tanya. Saya akan pastikan anda faham.
 • Selain itu, jika saya buat kelas revision official yang akan melibatkan alumni yang lain, anda juga boleh datang. Kelas percuma. Anda hanya perlu bayar duit makan dan sewa kelas.
 • Ultimately, anda akan mendapat personal support dari saya sampai bila-bila. Selagi anda masih trade, saya akan sentiasa membantu anda. Saya namakan nya sebagai SHUFAAD’S LIFETIIME SUPPORT.

Standard Modul

Selain itu juga, modul program ini juga telah di tambah baik untuk membantu anda menjadi seorang trader yang lebih baik. Dan sudah semestinya, trader yang lebih baik akan membawa keuntungan bersama-samanya!

 1. Basic trading knowledge – base dan quote, pip, spread, trading objektif, trading time, dsb.
 2. Basic MT4 – penggunaan tools, chart setting, pemilihan time frame, dsb.
 3. Membuka demo dan real akaun di FXPrimus.
 4. Trade setup.
 5. Pengurusan Reward dan risk.
 6. Penggunaan kalkulator ajaib.
 7. Analisis Teknikal – Trend, Support & Resistance, Candlestick
 8. Trading Strategy – Simple Candlestick Strategy, Breakout, Pullback dan Divergence.
 9. Fundamental Analisis – Central Bank, interest rate, employment, dsb.
 10. Sumber-sumber analisis fundamental – Forexfactory, Kitco, dsb.
 11. Melengkapkan trading journal
 12. dan lain-lain

Pendek kata, anda akan di dedahkan dengan subjek-subjek yang sepatutnya seorang trader tahu. So, anda boleh expect kelas 3 hari ini memang sangat padat dan power!

Customize Modul.

Ada di kalangan student saya yang inginkan lebih pendedahan dan info tentang spesifik market, contohnya spot gold, Bursa dan juga US Stock market. Ye, anda boleh request dari saya. Takde masalah di pihak saya. Just tell me. Insya Allah saya akan membantu anda untuk memahami market pilihan anda dengan lebih lagi.

Testimoni

Mungkin anda masih ragu-ragu sama ada saya adalah orang yang terbaik untuk menjadi coach atau mentor anda. No prob. Apa kata anda baca testimoni mereka yang pernah hadir ke kelas saya:

testimonicoach

testimonicoach2

testimonicoach3

Ada lagi…tapi tak larat saya nak paste banyak-banyak. Semuanya terpulang kepada anda; tiada paksaan di pihak saya.

Anda nak daily profit seperti saya?

Anda dah baca testimoni dari student saya kan? Sekarang apa kata saya belanja anda tengok daily profit saya.

Ada untung ada rugi kan? Ye, itulah realiti seorang trader. Takde la asyik cerita untung je. Ada hari kita untung, kita bersyukur. Kalau rugi pun kita bersyukur sebab at least kita boleh belajari dari kerugian tu.

Anda dah bersedia?

Jika anda telah bersedia untuk menjadi seorang trader, langkah seterusnya adalah untuk wasap saya di nombor 0129965946. Anda boleh dapatkan lebih info bila anda hubungi saya secara terus.

Buat keputusan dengan bijak dan pantas. Tahun 2018 dan seterusnya adalah tahun yang mencabar untuk kita semua. Jika anda selesa dengan apa yang anda ada sekarang, good. Tak perlu jadi trader. Tapi jika anda rasa anda perlu membuat sesuatu yang berlainan dalam hidup anda, yang mana eventually akan menambahkan ilmu dan income anda, maka pilhlah untuk bersama-sama dengan saya menjadi seorang Trader.

Fast Action, Fast Result!

Terima kasih.

One thought on “Personal Coaching

 1. Saya berminat nk ikut serta program tuan. Tolong bantu saya. Dah pernah ikuti beberapa program mungkin sama seumpama ini tapi rasanya masih belum ada keyakinan diri untuk trade.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *