Belajar trade forex dan spot gold

Keyword nya ialah anda nak belajar.

Kalau anda nak, saya yakin anda boleh dapat. Kalau tak nak, apa pun tak boleh.

Bagi yang berminat, saya senaraikan 5 education programs yang saya anjurkan.

  1. Personal coaching – ini kelas one to one selama 3 hari. Paling hardcore. Kelas di adakan di Melaka atau di tempat anda (dengan extra fee).
  2. Buddies coaching – kelas 3 hari dan menggunakan modul yang sama seperti kelas Personal coaching tetapi melibatkan 2-3 orang kawan baik. Maksudnya bukan one to one tapi anda + kawan baik anda. Maximum 3 orang sahaja.
  3. Fast Track 1 to 1 – kelas 1 hari di Melaka. Ini adalah kelas one to one. Bezanya dengan kelas Personal coaching ialah bilangan hari dan modul yang akan di ajar. Kelas ini di adakan di Melaka sahaja.
  4. Fast Track KL – kelas 1 hari di KL dan untuk 5 orang sahaja. Sesuai untuk yang zero basic dan beginner.
  5. MACD Indicator – bagi yang dah ada basic, kelas ni adalah untuk anda. Kelas 1 hari dan terhad kepada 5 orang sahaja.

Untuk detail, anda boleh klik link di bawah:

Atau nak lagi best, terus hubungi saya di nombor 0129965946.

Terima kasih.

Analisis Teknikal: Oil – 31 Mei 2017

Salam.

Secara teknikalnya, pasaran US Oil masih lagi berada di dalam trend menurun dan di jangka akan meneruskan penurunan nya minggu ini. Resistance terdekat terletak pada paras 50% fibo atau 50% dari body satu long black candle (25 Mei 2017) yang mana ianya gagal di pecahkan oleh price.

Support terdekat terletak pada harga yesterday’s low iaitu pada paras 49.02. Jika paras ini berjaya di pecahkan, next support di 48.10/15 dan seterusnya pada area 47.00/05.

Jika sebaliknya berlaku, price perlu memecahkan paras-paras fibo di 50% (49.95) dan 38.2% (50.25) sebelum kembali mencabar paras 51.00 dan garisan trendline.

Apa pun, saya masih mengekal kan bearish bias ke atas market ini.

Shufaad.

<<Klik link ini http://bit.ly/SayaTrader untuk membuka real akaun dan trade US Oil di FXPrimus>>

Analisis Teknikal: GBPJPY – 11 Mei 2017

Salam.

Berdasarkan kepada chart GBPJPY di atas, ia jelas menunjukkan bagaimana GBP telah menguat sejak 17 April 2017 berbanding JPY. Bullish run ini merupakan impact dari post Brexit dan beberapa data ekonomi yang bagus dari UK.

Menjadi penghalang kepada pair ini ialah satu paras resistance 148.40 yang kali terakhir di catatkan pada 15 Dec 2016. Pullback adalah satu kemungkinan dan saya melihat zone 147.50/00 merupakan area support yang sangat baik. Terutamanya apabila dilihat ke time frame H4.

Jika di lihat dari time frame H4, kelihatan seolah-olah satu rising wedges pattern sedang terbentuk. Rising wedge pattern biasanya ialah bearish sign kepada chart. Untuk menconfirmkan bearish ini, price perlulah break dari pattern ini. Dan ini bermakna paras 147.50 dan trendline adalah support terdekat yang perlu di pecahkan, dengan 147.00 menunggu sebagai next support. Jika ianya juga berjaya di pecahkan, maka next support terletak pada 145.70.

Selain itu pattern ini, di MACD juga telah menunjukkan adanya bearish divergence dengan MACD crossover dan histogram flipping telahpun berlaku. Ini adalah satu lagi sign untuk bearish.

Yang menjadi penghalang ianya fundamental. Ada beberapa high impact news dari GBP hari ini seperti Manufacturing production, Inflation, Bank rates, dan Monetary Policy. Untuk itu, saya akan tunggu sehingga all the dust settle kerana ada kemungkinan price akan melonjak naik; impak dari good news ini; lantas memberi peluang untuk kita menjual pada harga yang lebih tinggi.

Shufaad

<<Klik sini http://bit.ly/SayaTrader untuk buka real akaun dan trade GBPJPY di FXPrimus>>

 

Analisis Teknikal: Silver (XAGUSD) – 6 April 2017

Silver, seperti mana gold, sedang berada di dalam bullish trend semenjak dari awal tahun 2017. Harga tertinggi yang di catatkan oleh silver adalah pada paras $18.47 (27 Feb 2017). Kemudian, berlaku satu pullback yang deep sehingga menghampiri paras fibo 61.8%. Harga low yang di catatkan pada pullback tersebut ialah pada paras $16.80. Dan semenjak dari itu, harga terus meningkat sehingga sekarang.

Saya melihat area resistance yang perlu di pecahkan oleh silver terletak sekitar $18.40/47. Jika ianya berjaya di pecahkan, berdasarkan momentum sekarang, maka kita akan melihat peluang untuk silver naik sehingga ke paras $19 adalah lebih cerah. Namun begitu, short term saya jangka kan akan berlaku satu lagi pullback. Paras support yang akan saya perhatikan terletak di $17.77 (gap), $17.40 (fibo 38.2%) dan sekitar $17.20.

Dengan andaian paras fibo 61.8% masih bertahan, maka saya melihat harga silver akan cuba kembali untuk mencabar area resistance yang sama. Jika anda peminat silver, maka ini merupakan peluang terbaik untuk membeli membuat keuntungan; sama ada di dalam spot silver mahupun di dalam fizikal silver.

Shufaad

Untuk membuka real akaun, sila klik: http://bit.ly/SayaTrader

Untuk menjadi IB, sila klik: http://bit.ly/SayaTraderIB

 

 

Analisis Teknikal 29 Dec 2016: Oil kelihatan kukuh

Salam.

oil-29-dec-2016

Secara teknikalnya;

  1. Harga oil telah berjaya melepasi paras resistance yang merupakan satu paras resistance yang kuat bagi oil. Anda boleh bagaimana terdapat tidak kurang dari 4 percubaan untuk memecahkan paras ini tetapi end up gagal.
  2. Harga oil juga di lihat berada di atas 100 dan 200 MA, yang mana menunjukkan ianya berada di dalam trend bullish.
  3. Resistance terhampir dengan harga oil sekarang ialah $54.50; yang mana saya rasakan tidak sukar untuk di pecahkan.
  4. Target untuk oil adalah untuk menghampiri area $61, yang mana merupakan satu area resistance yang kuat bagi bulan Mei dan Jun 2015.

Satu berita baik yang di terima oleh Oil ialah persetujuan negara-negara pengeluar minyak di dalam OPEC dan Rusia (luar OPEC) untuk menghadkan pengeluaran minyak masing-masing. Walaupun ianya akan berkuatkuasa tahun hadapan, tetapi tanda positif kenaikan ini telah mula dirasakan sekarang.

Kesimpulannya, saya bullish untuk oil memasuki 2017.